Friday, February 27, 2015

10 günde Phuket- gidişi macerası

Merhaba!

Şubat ayı ortası Asya ülkelerini görmek için enfes bir zaman. Özellikle Tayland, Malezya,Singapur gibi ülkeler için doğru zaman Ocak,Şubat ayları.
Tabi yüksek sezon olması sebebiyle insanların taleplerini göz önünde bulundurmak gerek. Her yer kalabalık, adeta istila edilmiş gibi olacağını aklınızda bulundurun.



Öncelikle belirtmek gerek; uçak biletlerini ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza  mal olacak bir destinasyondan söz ediyoruz.
Çok gezmek, çok yorulmak istemeyenler için Phuket adasına direk uçuşları olan havayolları mevcut, fakat biz 10 günlük seyahatimize Kuala Lumpur'ugıç noktası yaparak başladık.
Emirates Havayollarının Dubai aktarmalı KL (Malezya'da kısaltmalar çok yaygın, Kuala Lumpur KL olarak kullanılıyor) uçuşu -yaklaşık 2 ay önce kala karar vermemiz sebebiyle- bulabildiğimiz en uygun uçuş oldu.




Tabi ki böyle geç planlanmış bir seyahatin can sıkıcı tarafları da var tabiki; 6 saatlik Dubai aktarması.
Tatile gidiyor olmanın heyecanı ile 6 saat insana başta çok büyük bir sorun gibi gelmese de 2 gün süren jet lag'ımıza katkısı çok büyük oldu.
Dubai'ye giderken bindiğimiz Boeing uçağımız son derece yeni ve rahattı. Son sistem bir eğlence paneli her uçak koltuğunun arkasına yerleştirilmiş ve binlerce film, müzik, TV show'u seçenekleriyle yaklaşık 5 saatlik uçuşu hiç sıkılmadan tamamlayabiliyorsunuz. Camdan izlediğiniz masalımsı bulut manzarası ise cabası..













Dubai transit vize ücretlerinin 48 saat için kişi başı 105 USD olması gibi bir durum söz konusu olması sebebiyle vaktimizi havalimanının içerisinde geçirmek tek alternatifimiz oldu.
Öncelikle duty free alışveriş cennetine geldiğinizi sanabilirsiniz ancak, çeşit açısından oldukça sınırlı sayıda ürün bulmak sizi şaşırtmasın.
Yanlış ayakkabı seçimim sebebiyle uçaktan iner inmez bir çift spor ayakkabı almak istedim, New Balance yada Nike gibi markaların çok çeşitli ürün yelpazeleri ve dünya çapındaki bilinirliğini göz önünde tutarak Dubai havalimanında ayakkabı reyonlarına yöneldim fakat fiyatları ve ürünlerin azlığını görünce en ucuz Sketchers'ları alıp uzaklaştım. Fakat şunu da belirtmeden geçemeyeceğim;iyi ki bulamamışım aradığım ayakkabıları ve bu müthiş markayla tanışmışım.
Hayatımda sanırım sahip olduğum en rahat ayakkabıları aldım.



Free shop'ların özellikle tekstil ürünlerinin fiyatlarına şaşırdıktan sonra kozmetik reyonlarını gezdik fakat burda da durum aynıydı. Çok uçuk fiyat farkları yoktu belki ancak Türkiye'de çok çok daha ucuza alışveriş yapabildiğimi farkedince duty free alışverişi konusundan temelli vazgeçtik. Özellikle Dubai havalimanında.
Ahmet kendisine bir traş makinesi almak istiyordu, fakat fiyatlar inanılmazdı, aynı şekilde elektronik için de geçerli.
Iphone 6 almak gibi bir niyetimiz vardı ancak bunu da Malezya'ya erteledik- iyi ki de öyle yapmışız-

Dubai havalimanda yaklaşık 3 saatlik bir turun ardından - havalimanı gerçekten çok büyük- kapımıza gittik ve geri kalan 3 saatimizi, koltukla yatak arası Reclining Chair adı verilen koltuklarda uyumaya çalışarak geçirdik.
Dubai havalimanında yalnızca yarım saat için ücretsiz hizmet veren wifi servisi var, ki bu da oldukça şaşırtıcıydı, adeta zamanla yarışmanız gerekiyor internette işiniz varsa..

KL yolculuğumuzun geri kalan 7 saatlik kısmını mükemmel konfor ve sanki uçmak bir yana yerde bekliyormuşsunuz hissi uyandıran Airbus uçağında geçirdik. Öyle ki bunca para sırf bu uçakla seyahat etmek için bile verilir dedirtti.
Iki katlı olan uçağımız tamamiyle doluydu.
Emirates bir Arap Emirlikleri havayolu olması sebebiyle domuz eti ihtiva eden herhangi bir yiyecek servis edilmiyor, yine de özel bir yemek tercihiniz varsa bu biraz avantaj olabiliyor, çünkü yiyecek servisinde öncelik tercihi olan yolcuların oluyor. Ben vejeteryan yemek seçmiştim ve tüm uçuşlarda herkesten önce ben yemek yedim :) 

Phuket gezimizin ilk kısmını burda noktalıyoruz.


No comments:

Post a Comment