Wednesday, May 13, 2015

Phuket Phi Phi Adaları

Bu blog'da çok yazmayacağım sizi fotoğraflarla baş başa bırakacağım. 















 Kumun rengi inanılmaz. 



  



Tabi ki her turistik yer gibi Phi Phi de de yoğun insan nufusu mevcut. Öyle ki adım atabilmek zaman zaman imkansızlaşıyor. Aşağıda da bunun bir örneği..
Burası Leonardo Di Caprio'nun Kumsal filmini çekitği yer. Ufacık bir koy ve binlerce insan akın etmiş durumda. Yüzmek güneşlenmek mümkün değil. 

Özetle Phi Phi ada turunda güzel yerler görmek mümkün ancak tur yarım gün sürüyor ve speed boat'larda aşırı hızlı bir şekilde ulaşım sağlanıyor. Bu da denizin dalgalı olması durumunda kabusa dönüşebiliyor. Buna ek olarak tur başlangıcında kusma engelleyici ilaçlar dağıtılıyor. Bu ilaçların aşırı uyku yaptığını aklınızda bulundurun.

Phuket Yapılması gerekenler

Phukette yediniz,içtiniz, enfes denize girdiniz, yüzdünüz, palmiye ağaçları altında güneşlendiniz ve sıra geldi gezmeye..

Öncelikle her yer SPA. Sokak araları, arka sokaklar, ana caddeler, sağ, sol her yer masaj salonu.
Burada SPA adı altında çeşit çeşit mekan bulunuyor.  Plajda uzanırken bile birileri başınıza gelip masaj ister misiniz diye soruyor. Masaj yaptırmaktan hoşlananlar için adeta bir cennet. Fiyatlar çok çok ucuz. Bizim paramızla 20 TL'ye 1 saat masaj yaptırabiliyorsunuz.
Fakat onca yer arasında hem kalite hem hijyen olarak seçim yapabilmek de oldukça zor.
Biz hem temiz düzgün hemde fiyat olarak makul bir SPA olan Let's Relax'ı tercih ettik. 
Tabiki değişik fiyat segmentlerine hitab eden çok çeşitli yerler var. 
http://www.letsrelaxspa.com/ buradan inceleyebilirsiniz.

Güzel bir masaj aldıktan sonra Karon gezilebilir. Özellikle gece hayatı oldukça renkli

Patong Beach geceleri çok hareketli. Herkes burada.

 Eğlenceler genelde erkekler için ideal.. Ama yine de görülmesi gereken bir sokak.




Patong etrafında bir çok sokak var. Buralarda hep hediyelik eşyalar, sokak satıcıları, taklit çantacılar, aksesuarcılar var. Eğer hediye birşeyler almak istiyorsanız akşam saatlerinde bu sokakları dolaşmanız iyi olacaktır.

Big Buddha, Old Town ve Wat Chalong görmeniz gereken diğer yerler.

Big Buddha henüz inşaatı bitmemiş bir tapınak. Kocaman devasa bir buddha heykeli altında da tapınak bulunuyor. Tapınak içerisinde hem hediyelik eşya satın alabilir hem de dilerseniz budist rahiplerle sohbet edip sizi kutsamasını isteyebilirsiniz. 



 Kral.. Her yerde bu şekilde resimleri ve tapınakları mevcut.



Big Buddha ziyaretinden sonra ikinci durağımız Wat Chalong Tapınakları.
Son derece estetik bir mimari anlayışıyla yapılmış Wat Chalong'a bayıldık.
Burası Budist inananların dini merkezleri olması sebebiyle önem taşıyor.











Wat Chalong'da biraz dolandıktan sonra eski şehir merkezine Old Town'a gidiyoruz.












Old Town renkli renkli binaları klasik mimarisiyle çok şirin çok huzurlu.
Daha az turistik, daha yerel. Güzel cafeleri ve bir çok yerel iş yeriyle hala halkın yaşam alanı. Büyük Tsunaminin öncesinde tek merkez burasıyken Tsunami ile birlikte insanlar buradan taşınmış. 
Burada kısa bir araba turu attık, biraz yürüdük, bir kaç hediyelik eşya satan dükkana uğradık ve günü tamamlayıp otelimize döndük.


Phukette şehir içinde yapılacak başka bir ilginç aktivite de Fil Safarisi. Değişik paket programlar sunuyorlar fakat şunu söylemeliyim ki filin üzerinde 15 dk yolculuk ettikten sonra tüm olayın esprisi bitiyor. Dolayısıyla kısa bir Fil Turu yeterli olacaktır. Fazlası hem boğucu hemde güneş altında olacağınız için bunaltıcı olacaktır.
Bu filleri ticari amaçlarla kullanıyor olmaları oldukça rahatsız edici, Turistik amaçlarla filleri zincirlere bağlamış, bütün gün üzerlerine insanları oturtup gezdiriyorlar. Açıkcası bir hayvansever olarak çok üzüldüm fakat ne kadar üzülsem de maalesef yaptık fil safarisini.





 Fil ellerimizden muz yiyor. Bu kadar sıkıntı çekiyorlar bari dedik hayvancıklara muz yedirelim. Onlar dünden razı zaten :)
 Muzları kabuklarını soymadan vermek gerekiyormuş. Kendileri ağızlarında soyup o şekilde yutmak istiyolarmış. Kural bu. Muz soyulmayacak.
 Safari tepesinde fil sürücümüz duruyor ve fotoğraf çekilmemiz için izin veriyor.